Client

Private Client

Year

2017

Program

Condo renovation in a 2-family

Status

Completed

Location

Somerville, MA

A new bathroom and renovated primary suite using found space in a city condo

The clients for this project needed a reconfigured space for their growing family, in their condo occupying the second and third floors of a house in Somerville, MA. We had to find room for a large walk-in master closet, an expanded master bathroom, and a new second bathroomβ€”all without expanding the footprint of the house or losing any existing storage or bedrooms.

We ended up creating a master suite by taking over a bedroom for a closet, but planning the space such that the closet could be turned back into a bedroom at a future date. We also took advantage of eave space to expand the bathroom, found underutilized space around a disused chimney, and raised the ceiling in the master bedroom – again taking advantage of eave space.

The result is a functional, beautiful space that better suits the clients needs – and all without creating an addition – a testament to the power of smart space planning and creative uses of three dimensional space.


Before

After

Before

After

Before

After

Ready to chat? We'd love to hear from you!

Contact Us